خوانا

پایگاه خبری تحلیلی

» . . .

آخرین اخبار

تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۸
کد خبر : 39744
Share

جهانگیری: دولت باید خود را از رقابت با بخش خصوصی کاملا کنار بکشد

معاون اول رییس جمهور گفت: سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، به معنای آن است که دولت نباید سرمایه‌گذاری‌هایی را که بخش خصوصی توان انجام آن‌ها را دارد، خود انجام دهد. دولت باید خود را از رقابت با بخش خصوصی کاملا کنار بکشد.

معاون اول رییس جمهور گفت: سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی، به معنای آن است که دولت نباید سرمایه‌گذاری‌هایی را که بخش خصوصی توان انجام آن‌ها را دارد، خود انجام دهد. دولت باید خود را از رقابت با بخش خصوصی کاملا کنار بکشد.
اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح کارخانه آلومینیوم کاوه مسجدسلیمان اظهار کرد: خداوند این توفیق را نصیب کرد که در سفر به خوزستان در شهرهای خرمشهر و مسجدسلیمان، شاهد افتتاح طرح‌های عظیم و مهم صنعتی کشور هستیم.
وی افزود: حرکتی که اکنون ما در کشور شاهد آن هستیم، به معنای آن است که بخش خصوصی و بخش دولتی کشور در زمینه سرمایه‌گذاری در رشته‌های خوب اقتصادی کشور فعال شده است و در حال انجام کارهای بزرگ هستند.
جهانگیری تصریح کرد: صد در صد کارخانه‌های فولاد را در گذشته، دولت احداث می‌کرد و بخش غیردولتی در این کارها حضور نداشت اما امروز با افتتاح کارخانه‌های فولاد در بخش‌های مختلف در کشور، تقریبا می‌توان گفت که دیگر دولت در این زمینه‌ها حضور ندارد و سرمایه‌گذاری نمی‌کند.
وی افزود: سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی که مقام معظم رهبری آن‌ها را ابلاغ کرد، به معنای آن است که دولت نباید اینچنین سرمایه‌گذاری‌ها را که بخش خصوصی توان انجام آن‌ها را دارد، خود انجام دهد. دولت باید خود را از رقابت با بخش خصوصی کاملا کنار بکشد و باید دولت داور میدان باشد و بگذارد تا بخش خصوصی با یکدیگر رقابت کنند و به سرمایه‌گذاری بپردازند.
جهانگیری ادامه داد: دولت باید میدان رقابت درستی را با تعیین سازوکارها ایجاد کند که در این میدان هر کس به هر میزانی که خداوند به او استعداد و توان داده است، کشور را به حرکت درآورد.
معاون اول رییس جمهور گفت: بخش خصوصی با امید و توانمندی به صحنه آمده و در این زمینه دولت نیز سازوکارهای لازم را فراهم کرده است و خواهد کرد و منابع مالی و سیستم بانکی را نیز تجهیز می‌کند تا شرایطی به وجود آید که بخش خصوصی بتواند به فعالیت بپردازد.
وی افزود: دولت وظیفه دارد تا شرایطی را به وجود آورد که کسانی که می‌خواهند فعالیت کنند امکان دسترسی به منابع خارجی را داشته باشند.
جهانگیری اظهار کرد: در این زمینه دولت باید با دنیا تعامل و گفتگو کند و رابطه خوبی را با دنیا به وجود آورد. ما با دنیا کاری غیر از این نداریم. می‌خواهیم صادرات داشته باشیم تا کالاها را به بازارهای بین‌المللی که مدنظر داریم، صادر کنیم یا در صورت نیاز بتوانیم از آنجا تکنولوژی مورد نیاز خود را دریافت کنیم.
وی تصریح کرد: همچنین در مواردی که منابع مالی زیادی نیاز داریم، بتوانیم آن منابع مالی را از کشور مورد نظر جذب و در درون ایران اشتغال ایجاد کنیم و کشور را توسعه دهیم.
جهانگیری گفت: دولت باید بسترسازی کرده و سازوکارهایی را فراهم کند تا بر اساس آن سازوکارها بخش خصوصی بتواند به خوبی به فعالیت بپردازد و کار کند. امید فعالیت را در بخش خصوصی و هم در بخش غیردولتی عمومی کشور می‌بینیم و در این زمینه باید از بنیاد مستضعفان که دو کارخانه را دیروز و امروز در استان خوزستان به بهره‌برداری رساند، صمیمانه تشکر ‌کنم.
وی افزود: همچنین این بنیاد در بخش کارهای کشاورزی و خدمات‌رسانی به مردم محروم نیز اقدامات شایسته‌ای انجام داده و به خوبی و در ارتباط نزدیک با دولت در حال کار کردن است.
جهانگیری بیان کرد: نهادهای عمومی غیردولتی یک واقعیت هستند و هیچ جای دنیا این نهادهای خود را محدود نمی‌کنند. شرکت‌های سرمایه‌گذاری که متعلق به نهادهای عمومی هستند، باید منابع خود را در توسعه کشور هزینه کرده تا مردم کشور بتوانند از این منابع استفاده کنند.
وی بیان کرد: سرعت حرکت توسعه صنعتی کشور، ‌سرعت خوبی است و این سرعت مختص به نقاط محدودی نیست. در گذشته زمانی که می‌خواستیم طرح‌های مهم صنعتی را افتتاح کنیم در مناطقی که زیربناهای صنعتی آن‌ها مهیا بود، این طرح‌ها افتتاح می‌شد اما امروز اینچنین نیست و در نقاط مختلف شاهد افتتاح طرح‌های صنعتی هستیم.
جهانگیری اظهار کرد: در حال حاضر یک کانون صنعتی بسیار مهمی در مسجدسلیمان در حال شکل‌گیری است. البته مسجدسلیمان یک شهرستان بزرگ و دارای مردمی بزرگ است و به تعبیری اولین‌های بسیاری از کارها در کشور است. صنعتی شدن مسجدسلیمان یک نویدی است که داده می‌شود و کارهای صنعتی در آن در حال شکل گرفتن است.
وی تصریح کرد: باید در کل کشور یک توازن داشته باشیم تا همه نقاط کشور مشکلاتش حل شود و نقاط مختلف توسعه پیدا کند و واحدهای صنعتی احداث شوند. باید از فرصت‌های سرمایه‌گذاری که دولت ایجاد کرده، حتی در روستاها نیز بخش خصوصی استفاده کند. در این زمینه مصوبه وجود دارد که بخش خصوصی می‌تواند تا 12 هزار میلیارد تومان با حداکثر کارمزد شش درصد در روستاها نسبت به سرمایه‌گذاری و احداث واحدهای کوچک صنعتی اقدام و برای جوانان در روستاها شغل ایجاد کند.
جهانگیری افزود: این کار یک فرصت بزرگ است که دولت برای بخش خصوصی ایجاد کرده و باید بخش خصوصی واقعی از این فرصت استفاده کند زیرا اگر بخش خصوصی واقعی، بهره نبرد، یکسری افراد این پول بسیار خوب را که می‌تواند تبدیل به شغل شود را تبدیل به رانت می‌کنند و برای خود و دولت مشکل‌ساز می‌شوند.
معاون اول رییس جمهور اظهار کرد: امیدواریم جریان صنعتی شدن کشور با سازوکارهای اقتصادی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت طراحی می‌شود، کشور را به حرکت وادار کند و بتوان بخش خصوصی را به صحنه این حرکت وارد کرد.
وی عنوان کرد: آلومینیوم از رشته‌های مهم صنعتی و معدنی کشور است که کاربردهای بسیار زیادی دارد. صنعت آلومینیوم جزو مهمترین صنایع زیرساختی کشور است و به همین دلیل در ایران پیش از انقلاب یک واحد صنعت آلومینیوم در اراک و یک واحد فولاد در اصفهان احداث شد که این دو واحد باعث صنعتی شدن این شهرها شدند.
جهانگیری گفت: امروز واحدهای فولادی و واحدهای آلومینیومی به عنوان صنایع معدنی در هر نقطه‌ای که می‌روند، به دلیل اینکه دارای صنایع پایین‌دستی هستند، می‌توانند باعث صنعتی شدن آن مناطق شوند.


پیوند کوتاه :


Telegram

نظرات بینندگان:

نام :
ایمیل :
* نظر:
* کلمه امنیتی:
 
پر کردن فیلد های ستاره دار (*) اجباری است.