خوانا

پایگاه خبری تحلیلی

» . . .

آخرین اخبار

تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۸:۵۷
کد خبر : 35230
Share

دکتر سلمان‌زاده : شناسایی 2332 بیمار مبتلا به ایدز در خوزستان تا پایان سال گذشته

رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: تعداد موارد شناسایی‌شده مبتلا به ایدز در خوزستان تا سال گذشته، 2 هزار و 332 نفر بوده است که از این تعداد 473 نفر تحت درمان قرار دارند و 662 نفر نیز فوت شده‌اند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: تعداد موارد شناسایی‌شده مبتلا به ایدز در خوزستان تا سال گذشته، 2 هزار و 332 نفر بوده است که از این تعداد 473 نفر تحت درمان قرار دارند و 662 نفر نیز فوت شده‌اند.
دکتر شکرالله سلمان‌زاده در همایش روز جهانی ایدز که امروز ١٣ آذر در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه جندی شاپور برگزار شد، با بیان این‌که ایدز معضل بزرگ عمده بهداشتی کشورهای در حال توسعه است، عنوان کرد: این موضوع کار ما را سخت کرده و نیاز است تا هم‌پیمانی به جنگ این بلای خانمان‌سوز برویم. هر سال شعارهای مختلفی برای این روزدر نظر گرفته می‌شود و اکنون وقت آن رسیده که از شعارها خارج شویم و به عمل نزدیک شویم.
وی افزود: باید اعتراف کرد آن‌چه امروز در استان خوزستان در راستای کنترل بیماری ایدز در حال انجام است، کافی نیست.
سلمان‌زاده ادامه داد: بنا بر گزارش‌ها تا پایان سال گذشته، در استان خوزستان 60 درصد انتقال ویروس HIV از طریق اعتیاد تزریقی، 39 درصد از راه ارتباط جنسی و 1.43 درصد از طریق مادر به کودک بوده است.
وي گفت: تعداد موارد شناسایی‌شده مبتلا به ایدز در خوزستان تا سال گذشته، 2 هزار و 332 نفر بوده است که از این تعداد 473 نفر تحت درمان قرار دارند و 662 نفر نیز فوت شده‌اند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: وضعیت جهانی این بیماری خوشبختانه حاکی از آن است که تلاش‌های خوبی در سطح جهانی در راستای کنترل بیماری در حال انجام است، هر چند که در کشور ما نیاز است تا با تلاش بیشتری به جنگ این بیماری برویم و همچنین باید به همت بیشتری به کار بسته شود تا از قافله کنترل بیماری عقب نمانیم.
سلمان‌زاده افزود: تنها در سال 2015 تعداد 2.1 میلیون نفر به خیل بیماران HIV اضافه شدند و این در حالی است که تا پایان سال 2015 در مجموع 36.7 میلیون نفر با این بیماری زندگی می‌کردند و از این تعداد، 17 میلیون نفر به درمان دسترسی داشتند.
وی با اشاره به جانباختگان این بیماری در سال گذشته تصریح کرد: یک میلیون و 100 هزار نفر در سال گذشته جان خود را براثر ایدز از دست دادند و بدین ترتیب، اکنون در قرن 21 همچنان دشمن اصلی بشر، بیماری‌های عفونی هستند و در این زمینه، تنها HIV و مالاریا آمار بالایی را به خود اختصاص می‌دهند.
سلمان‌زاده اظهار کرد: از زمان شروع این بیماری در سال 1981 تاکنون 78 میلیون نفر به این عفونت در سطح جهان مبتلا شده‌اند و در مجموع 35 میلیون نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.
وی با بیان این‌که در دنیا اقدامات مثبت خوبی در راستای کنترل بیماری ایدز انجام شده است، افزود: در حال حاضر تعداد بروز موارد جدید HIV به میزان 6 درصد نسبت به سال 2010 کاهش پیدا کرده است. در سال 2015 در کل جهان 2.1 میلیون نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و این در حالی است که در سال 2010 این رقم 2.2 میلیون نفر بود که نشانگر کاهش بروز موارد جدید HIV است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: بر اساس گزارش سازمان یونسکو تا سال 2030 تعداد 400 هزار نوجوان مبتلا به عفونت HIV در جهان خواهیم داشت که آماری تکان دهنده محسوب می‌شود و باید تلاش بیشتری نیز در خصوص زنان باردار مبتلا به HIV و همچنین زنان مبتلا به HIV که تمایل به باردار شدن دارند، انجام شود.
وی اظهار کرد: با تمام اقدامات مثبت در سراسر جهان این امید وجود دارد که اگر تلاشمان را بیشتر کنیم و راهی که در پیش گرفته‌ایم را ادامه دهیم، تا سال 2030 به هدف نهایی جهانی که همانا کنترل این اپیدمی است، دست پیدا خواهیم کرد.
سلمان‌زاده با اشاره به آمار مبتلایان به ایدز در ایران گفت: تا پایان سال 94، 31 هزار و 732 نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده‌اند که این تعداد تا خرداد ماه امسال به بیش از 32 هزار مورد شناسایی شده افزایش پیدا کرده است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: درصد شناسایی این بیماری در کشور در خوشبینانه‌ترین حالت 30درصد است که این رقم حاکی از آن است که بسیاری از افراد از بیماری خود اطلاع ندارند.
وی با اشاره به توزیع جنسی بیماری ایدز در کشور خاطرنشان کرد: از مجموع مبتلایان به ایدز در ایران، 84 درصد مرد و 16 درصد زن هستند که این میزان در زنان رو به افزایش است؛ ضمن این‌که الگوی انتقال این بیماری از راه سرنگ مشترک، در حال رفتن به سمت تماس‌های جنسی محافظت‌نشده است و این زنگ خطری است برای کشور ما و این نکته را یادآوری می‌کند که باید بحث کاهش آسیب از راه تماس‌های جنسی را هم مدنظر قرار دهیم زیرا جای خالی این گونه آموزش‌ها در بین جوانان و نوجوانان به شدت احساس می‌شود.
وی گفت: کاری که در حال حاضر در راستای کنترل این بیماری انجام می‌شود نه کافی است و نه سرعت خوبی دارد و اگر هم به کنترل اپیدمی برسیم، بعد از سال 2030 به آن خواهیم رسید و بنابراین باید تلاش‌ها بیشتر شود تا با وحدت همگانی به این مهم دست پیدا کنیم.
سلمان‌زاده اظهار کرد: چالش‌های مربوط به جمعیت هدف در آرایشگاه‌ها و محیط‌های ورزشی، گروه‌های پرخطر و استفاده از مواد محرک و روان‌گردان و پایین بودن بیماریابی، از مشکلات این حوزه است. در این شرایط از جمله برنامه‌های طرح تحول در حوزه بهداشت، برنامه کاهش رفتارهای پرخطر و انتقال HIV است.


پیوند کوتاه :


Telegram

نظرات بینندگان:

نام :
ایمیل :
* نظر:
* کلمه امنیتی:
 
پر کردن فیلد های ستاره دار (*) اجباری است.